Tuin van Woezik: bewoner bepaalt

Toekomstige bewoners van het laatste deel van het Wijchense nieuwbouwwijkje Tuin van Woezik krijgen een meer dan grote vinger in de pap bij de opzet en invulling. Weinig ligt vast, veel is mogelijk.

De laatste fase van de Tuin van Woezik wordt de eerste energie-neutrale buurt in Wijchen. De woningen hebben geen aansluiting op het aardgas-netwerk. De Tuin van Woezik is een ontwikkeling van Ter Steege Vastgoed Tiel en Klomps Bouwbedrijf. Voor de bouw van de woningen in Wijchen wordt een aparte VOF opgericht met daarin Klomps Bouwbedrijf en De Vree en Sliepen. Maar hoe die woningen eruit komen te zien? Dat mogen de bewoners bepalen!

Vanaf maart beginnen Ter Steege en De Vree en Sliepen met het werven van belangstellenden. De belangstellenden gaan een soort bouwcommunity vormen. Zij besluiten hoe het laatste wijkgedeelte eruit komt te zien. Er liggen slechts drie dingen vast: er komen maximaal 28 woningen, waarvan 9 als vrije huur en er kan uit drie architecten worden gekozen.

“Een wat groter of kleiner kavel? Goed bespreekbaar, er is nog geen indeling van het gebied. Een groter of kleiner huis met of zonder garage? Zeg het maar”, geeft Ter Steege-projectleider Kees Remie aan.

Het vaststellen van het bestemmingsplan voor dit gedeelte zit in de laatste fase. Remie hoopt dat er zich in eerste instantie tussen de 50 en 100 serieuze belangstellenden melden, om vanaf de zomer met de beoogde bouwers het plan op detail in te tekenen. Zodat over een jaartje de eerste heipaal de grond in kan.

Succesvolle Kennissessie Duurzaamheid

Woensdag, 21 februari jl. was het Parkgebouw in Rijssen het decor voor de Kennissessie Verduurzamen. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen voor medewerkers van diverse woningcorporaties.

Rode draad deze middag was vooral: “Hoe halen we met elkaar de duurzaamheidsafspraken voor 2021 en 2050”. Maar vooral ook: “Wat is de route er naar toe?”

Twee aspecten die grote invloed hebben op verduurzamen zijn asbest en flora en fauna. De bezoekers werden hierover dan ook uitvoerig geïnformeerd door twee specialisten op dit gebied.

Tijdens de tweede helft van de middag lag de nadruk vooral op de verduurzamingsopgave in Nederland en wat daarvoor de mogelijke oplossingen zijn.

Arjan van ’t Hul van Ter Steege schetste hoe op een praktische manier woningen in stappen richting energieneutraal en zelfs naar Nul-op-de-Meter (NOM) gerenoveerd kunnen worden. Vooral de NOM-ready variant geeft daarbij veel mogelijkheden om gefaseerd te investeren naar uiteindelijk CO2-neutraal.

Conclusie van deze middag: maak een langetermijnvisie hoe om te gaan met het woningbezit, om vervolgens de juiste keuzes te kunnen maken.

 

 

Restauratie en renovatie op torenhoog niveau

In de februari-editie van Bouwen in het Oosten stond een mooi artikel over de restauratie en renovatie aan het torentje van ‘De Oosterhof’ in Rijssen, die Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn op zich nam!

Het Rijssens Museum is een karakteristiek Twents stadsmuseum gevestigd in havezate ‘De Oosterhof’, gelegen op het gelijknamige landgoed in Rijssen. Begin vorig jaar werd duidelijk dat het imposante torentje dringend onderhoud nodig had. Albertus Groteboers is restauratiespecialist binnen Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. Hij klaarde de klus op zeer vakkundige wijze. Jan Ligtenberg, eigenaar van Uw Schilder en Bennie Zuthof Dak-en Timmerwerken waren de bedrijven die hun specialisme mochten inbrengen.

Sportkleding voor de voetbalclub in Gambia

Onlangs is een voorraad werkkleding in de oude huisstijl aangeboden aan de stichting “Bennie Helpt Gambia” uit Coevorden.

Al eerder hebben we onze oude sportkleding aan deze stichting geschonken en Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg bv ontving deze mooie foto met de volgende tekst:

“Hierbij de foto van de voetbalclub in New Yundum, Gambia. Namens deze voetbalclub hartelijk bedankt voor de mooie kleding, ze zijn er erg blij mee!”

Prachtig dat onze oude sportkleding zo’n mooie bestemming heeft gekregen!

Verslag Midwintermarathon Apeldoorn 2018

In het weekend van 3 en 4 februari 2018 werd de traditionele Midwintermarathon in Apeldoorn georganiseerd. De Midwintermarathon is het oudste Nederlandse hardloopevenement. Het is een prachtig parcours dat begint en eindigt op de “Koninklijke” Loolaan. De organisatie is geheel in handen van vrijwilligers.

Edwin Pastoor heeft de 10 Engelse mijl gelopen. Een mooie loop van 16 kilometer door de bossen rondom Apeldoorn. Hij heeft een prachtige tijd neergezet: 1 uur en 17 minuten. Klasse gedaan! Een echte toppresatie waar we trots op zijn.

Op de Acht van Apeldoorn kwamen Johnny Gerritsen, Eelco Jan Otten, Ronald Puts, Wijnand van Schijndel en Marion Keizer-Morgenland namens Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn in actie. Een hardloopparcours van 8 kilometer.

Iedereen was in meerdere of in mindere mate voorbereid. De meesten hadden ter voorbereiding getraind en hadden al wat kilometers in de benen. En ze hadden er zin in!

Het was een prachtige dag om te lopen. Voor de toeschouwers was het vanwege de kou helaas iets minder aangenaam. Het startschot klonk om 15.00 uur. Samen met zo’n 6.000 andere hardlopers ging het team op weg. Het was weer een feestje om dit parcours te lopen met diverse muziekbands langs het parcours. De vele aanmoedigingen van de toeschouwers waren hartverwarmend. De sfeer was fantastisch. Bij de finish ontvingen alle deelnemers een welverdiende medaille.

De lopers van het team van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn hebben een prima prestatie neergezet. Allen zijn gefinisht, de een sneller dan de ander, maar het meedoen is belangrijker dan winnen. In de einduitslag is het team terug te vinden op de 28e plaats. Een keurig resultaat, er deden totaal 54 teams mee. Super gedaan!

Ook super waren de aanmoedigingen van collega’s! Zo leuk dat zij langs de kant stonden om iedereen toe te juichen. Namens alle lopers ontzettend bedankt voor de support!

In 2019 vindt De Midwintermarathon Apeldoorn plaats op 2 en 3 februari met onder andere de Acht van Apeldoorn (acht kilometer), De Kroondomein Het Loo Marathon trail (42 kilometer), de Assel Ronde (25 km) en de mini marathon (10 Engelse mijl). Op naar een nieuwe uitdaging!

Hoe zorg je dat meer jongeren kiezen voor een opleiding in de bouw?

In Twente organiseren 23 VO-scholen elk schooljaar een VMBO-Carrousel. Carrousel Twente is een praktische vorm van beroepsoriëntatie en is bedoeld voor derde- en vierdejaars vmbo’ers van alle leerwegen. Leerlingen bezoeken samen met medeleerlingen bedrijven en instellingen en doen daar beroepservaring op.

Leerlingen die deelnemen aan de Carrousel Twente kiezen bewuster voor een beroep en de bijbehorende vervolgopleiding. Ze volgen hun studie met meer enthousiasme, zijn gemotiveerd om hun opleiding af te maken en switchen minder vaak dan medestudenten.

Om deze toekomstige studenten enthousiast te maken voor een opleiding in de bouw, organiseerden we in dit verband voor leerlingen van het Pius X College in Rijssen een voorlichting en een rondleiding langs onze projecten op het Indië-terrein in Almelo. Hier konden ze kennis maken met de praktische kant van het werken in de bouw.