De Vree en Sliepen ondersteunt Judy Baauw in haar Olympische droom!
Bouwbedrijf De Vree en Sliepen sponsort Judy Baauw op weg naar de Olympische Spelen van 2020. Judy Baauw, woonachtig in Zoelmond in de regio Rivierenland, maakt deel uit van het nationaal BMX team en staat op dit moment 3e op de wereldranglijst.
Op 20 oktober sloten Ted van der Netten van Stigt, directeur bij De Vree en Sliepen en Judy Baauw een 2 jarige sponsorovereenkomst tot 2020, in de hoop dat die haar een extra duwtje in de rug geeft voor deelname aan de olympische spelen. “Toen ik haar verhaal onlangs hoorde, was ik eigenlijk meteen ‘om’. Iemand die zich zo naar de top knokt, verdient ondersteuning.” aldus Ted van der Netten van Stigt.
Het ultieme droomscenario, een plak op de Olympische Spelen, is zelfs niet geheel ondenkbaar, op het recente WK in Azerbeidzjan, werd Judy namelijk 3e. En wat zou het geweldig zijn, dat een Olympische sporter uit het Rivierenland een kroon op haar stormachtige carrière plaatst! Het is een van de redenen waarom De Vree en Sliepen Judy’s road to Tokyo sponsort.
De ondertekening van de sponsorovereenkomst vond plaats op, het door De Vree en Sliepen gebouwde, nieuwe wielersportcentrum van Tiel. Na de ondertekening kreeg de jeugd van TFCC De Weirijders een exclusieve BMX-clinic van Judy.
De Vree en Sliepen is onderdeel van Ter Steege Bouw Vastgoed.
Landbouwschuur Reurman Hoeve
De Landbouwschuur Reurman Hoeve op Larenstein. Hoe de schuur aan zijn naam is gekomen? Dankzij de leraren Reurslag en Hoefnagel: een samenvoeging van hun achternamen. Het bord is deze week teruggegeven aan Ria van Heeringen-Reurslag, de dochter van meneer Reurslag!
De leraren Reurslag en Hoefnagel waren bouwkunde leraren in de praktijklokalen van de oude landbouwschool. Ria heeft zelf ook nog een poosje op Larenstein gezeten voor wiskunde bijscholing.
Bouwmensen!
In de werkplaats van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn vind je met enige regelmaat Ali, Hans en Eric. Bijzonder? Op het eerste gezicht niet, maar als je het verhaal erachter kent wel! Deze heren hebben namelijk een bijzondere achtergrond!
Eric, Hans en Ali zijn alle drie al enige tijd voor Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn aan het werk. Eric heeft altijd gewerkt als toneelmeester en Hans als pensioenspecialist. Zij zijn hun baan verloren bij hun vorige werkgever. Ali is sinds drie jaar in Nederland. Hij moest vluchten vanuit Syrië. Alle drie hebben de kans gegrepen om aan de slag te gaan als timmerman!
Van toneelmeester tot timmerman
Eric begon bij het theater van Wim Zomer als technicus. Toen Wim Zomer in GTST (goede tijden, slechte tijden) ging spelen, hield het theater op met bestaan. Eric ging aan de slag bij Schouwburg Apeldoorn. Met zijn twee rechterhanden groeide hij door tot eerste toneelmeester. Helaas moest hij een aantal jaar geleden daar weg, maar zijn rechterhanden had hij nog! Hij besloot daarom om via Bouwmensen aan de slag te gaan als timmerman.
Nu werkt Eric op de servicebus voor het klantenbestand van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. Eric: “Ik doe echt van alles wat. Ik zit veel in de bus onderweg naar verschillende filialen van DekaMarkt en Dirk van de Broek supermarkten, maar kom ook thuis bij andere klanten. De ene dag ben ik bezig met het slotje van een kassa, terwijl ik de andere dag een deur afstel.” En de toekomst? “Sinds een paar maanden ben ik in dienst bij Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. Ik hoop dit werk nog een aantal jaar te mogen doen. Ik heb het hier echt naar m’n zin!”
Een betonnen wenteltrap
Ali werkt sinds een paar maanden in de werkplaats van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. Hij timmert, schildert en doet onderhoud aan de keten. Het bevalt hem goed. Ali: “We werken veel samen, het is een gezellig team!”
Bij Bouwmensen liet Ali laatst zien hoe je de bekisting voor een betonnen wenteltrap maakt. Dat hij dat kan, is te danken aan zijn werk in Syrië. Daar had Ali een eigen bedrijf in beton timmerwerken. Dit heeft hij twaalf jaar gedaan, tot hij moest vluchten uit Syrië. Ali: “Het is fijn om aan het werk te zijn. Misschien ga ik binnenkort mee de bouw op!”
Van de nood een deugd gemaakt
Hans volgt nu een opleiding tot timmerman. In 2015 werkte hij nog als pensioenspecialist. Eind 2015 moest hij er met een reorganisatie uit. Hij volgde in 2016 een opleiding tot meubelmaker, maar kwam niet aan het werk. Via het UWV startte hij met een leerbaan in de bouw: 12 weken praktijkgerichte opleiding en 12 weken aan het werk bij een aannemer. Na die 24 weken ging hij op zoek naar een BBL-opleiding. 4 dagen werken, 1 dag naar school. Hans: “Via Bouwmensen kwam ik bij Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn terecht. Ik werk veel in de werkplaats. Ik help kozijnen, deuren en dakkapellen maken. Soms ga ik mee de bouw op en toen Eric op vakantie was, heb ik drie weken rondgereden op de servicebus. Na mijn opleiding wil ik graag dit werk blijven doen. Ik verveel me geen moment, ga nooit met tegenzin naar mijn werk en heb veel minder stress. Ik heb van de nood een deugd kunnen maken!”
Jij kunt het! Stage lopen bij Ter Steege: Maarten Baan
We gaan in gesprek met Maarten Baan, stagiair bij Werkvoorbereiding en Calculatie in Rijssen.
Hoi Maarten! Vertel eens wat over jezelf?
Ik ben Maarten Baan, 19 jaar oud en ik kom uit Rijssen. Ik studeer Bouwkunde aan Saxion Enschede en zit nu in mijn derde jaar. Naast school sport ik veel en werkte ik voor de zomer 1 á 2 dagen in de week als timmerman/bouwplaats medewerker bij Ter Steege.
Is dat ook hoe je aan je stage bij Ter Steege bent gekomen?
Niet helemaal. Met school hadden we een excursie bij Ter Steege. De helft van de excursie op kantoor en de andere helft bezochten we de bouw van De Spoorburght in Rijssen. De excursie werd geleid door Arjan van ’t Hul. Dat vond ik bijzonder: dat een directeur daar tijd voor maakt! Het sprak mij direct aan. Na de excursie heb ik een sollicitatiegesprek ingepland met Arjan van ’t Hul voor een stage en direct gevraagd of ik niet een á twee dagen per week mee kon de bouw op. Dat kon! Afgelopen halfjaar heb ik dus gewerkt als bouwplaats medewerker/timmerman bij het project Indië in Almelo. Super mooi werk! Mijn bijbaan bij de Albert Heijn als vakkenvuller kon ik opzeggen; al ben ik nu alsnog aan het werk voor de Albert Heijn.
Grappig! Wat doe je dan nu voor de Albert Heijn?
De nieuwe Albert Heijn, die gebouwd gaat worden naast het station in Rijssen, is een van de projecten waar ik mee bezig ben. Ik werk nu voor veel verschillende projecten: Bouwmaten, renovatieprojecten en nieuwbouw, zoals appartementencomplexen. Hier ben ik vooral de hoeveelheden van het gebouw voor aan het uitrekenen. Omdat ik met al die projecten bezig ben, heb ik inzicht in bijna alles wat er gebeurd. Het lijkt me ook interessant om me te verdiepen in één of twee projecten, daar leer ik denk ik nog meer van.
Heb je je eigen verantwoordelijkheden?
Ja, zeker. Vaak worden de uitkomsten van mijn berekeningen gewoon besteld. Als ik dus een fout maak… Bij twijfel kan ik al mijn vragen stellen aan de werkvoorbereiders en calculators, de deuren staan hier altijd open.
Heb je ook één specifieke begeleider binnen Ter Steege?
Ja, Ronald is mijn begeleider. Hij is Technisch Ontwikkelaar bij Ter Steege. Ik kan hem alles vragen en hij helpt me dan verder. Hij voert ook de functioneringsgesprekken met mij, die ik van school moet doen. Het klikt goed, we hebben veel dezelfde interesses.
Hoe vind je het verder om te werken bij Ter Steege?
Leuk! Ik vind het fijn om aan het werk te zijn. Gewoon werken en goed nadenken. Ik maak echt onderdeel uit van het bedrijfsproces. De sfeer binnen Ter Steege is goed: harde werkers en gezellige mensen!
Wil jij ook stage lopen bij Ter Steege? We hebben vanaf januari/februari 2019 weer plekken voor studenten! Interesse? Stuur je cv en motivatie naar info@werkenbijtersteegegroep.nl!
Deze website gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden.
Cookies accepteren
U kunt hier klikken voor meer informatie