Gert-Jan Kwintenberg en Trudy Meijerink 25 jaar bij Ter Steege
Vrijdag 20 september, vierden twee medewerkers van Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen samen met hun gezin, vrienden en collega’s bij Restaurant ’t Brodshoes hun 25-jarig jubileum.
Trudy Meijerink is 25 jaar geleden gestart als telefoniste en door de jaren heen is ze steeds meer secretaressewerk gaan doen. Op dit moment is ze management-assistente, waarbij ze op alle manieren ondersteuning biedt aan de directie. Daarbij is ze de drijvende kracht achter de certificering van ISO, VCA, MVO en FSC. Ook is ze al jaren bestuurslid van de personeelsvereniging van Ter Steege.
Gert-Jan Kwintenberg startte zijn loopbaan bij Ter Steege als timmerman en is binnen het bedrijf doorgegroeid tot projectleider. In zijn huidige functie is hij eindverantwoordelijk voor het realiseren van diverse grote woningbouw- en utiliteitsprojecten. Recent nog 74 appartementen in Hoofddorp en de realisatie van Albert Heijn en Spoorburght in Rijssen zijn aansprekende projecten op zijn CV. Naast zijn werk als projectleider is hij de personeelsfunctionaris voor de bouwplaatsmedewerkers.
De twee gewaardeerde collega’s werden samen met hun familie tijdens de receptie in het zonnetje gezet. Naast de gebruikelijke felicitaties en speeches, ontvingen de jubilarissen een cadeau van de directie en van hun collega’s.
Start bouw 31 woningen “De Groene Brink” in Beilen
Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg is gestart met de bouw van de eerste 17 woningen van in totaal 25 koopwoningen voor WVG Ontwikkeling en 6 levensloop huurwoningen voor Woonservice Drenthe in plan “De Groene Brink” in Beilen.
Maandag 16 september werd de eerste paal geslagen door de kopers samen met de wethouder Dennis Bouwman van Gemeente Midden-Drenthe en technische ondersteuning van uitvoerder Leander Hutten.
Daarna werd gezamenlijk een toost uitgebracht op een voorspoedige bouw!
Symposium Vastgoedrapportage op Ter Steege’s Indië terrein
Woensdag 11 september stond ons Indië terrein in het teken van de 17e editie van het Symposium Vastgoedrapportage Twente. Circa 300 vastgoedprofessionals uit de regio bezochten de woonwijk in Almelo om kennis te delen en kennissen te ontmoeten.
Ieder jaar zoekt het bestuur van de Vastgoedrapportage Twente naar een aansprekende, inspirerende locatie die aansluit bij het vakgebied. Voor het symposium van 2019 koos het bestuur voor het Stadslab op het Indië terrein. Deze oude weverij past bij het thema van dit jaar: de rol van vastgoed binnen productieprocessen. Het bestuur gaf bij de opening aan enthousiast te worden van het feit dat een Twentse ontwikkelaar en bouwer zo’n groot gebied met industrieel erfgoed ontwikkelt en bouwt.
Directeur Hans ter Steege nam de aanwezigen mee in zijn verhaal over de historie, ontwikkeling en toekomst van Indië en was daarnaast onderdeel van het deskundigenpanel. De dagvoorzitter Annemarie van Gaal legde Monique van Haaf, gedeputeerde provincie Overijssel, André Pluimers, Bolk Transport en Port of Twente, Vincent ten Thij, directeur HTSP, de innovatiecampus van het voormalig Thales terrein en Jan Martin Rees, wethouder Gemeente Almelo en Hans ter Steege drie pittige stellingen voor waar de panelleden hun visie op gaven.
Het bedrijfspand Niverplast in Nijverdal won dit jaar de vastgoedprijs, die gekoppeld is aan het Symposium. Het pand is een geweldig voorbeeld van hoe vastgoed een belangrijke bijdrage levert aan het productieproces van succesvolle ondernemers. Met een netwerkborrel bij het Stadslab eindigde de dag op het Indië terrein.
Afgelopen donderdagmorgen werden de jaarlijkse masterclasses voor Bouwkunde-, BTB- en Vastgoed en Makelaardij studenten van Saxion afgetrapt.
Net als vorige jaren zijn Dura Vermeer, Trebbe, Plegt-Vos en Ter Steege Bouw Vastgoed betrokken bij de masterclasses voor de groep studenten. Dit jaar stonden de oud-studenten centraal. De oud-studenten, nu werknemers bij een van de betrokken bouwbedrijven, kregen vragen van gespreksleider Corina Punte en studenten uit de zaal over hun werkzaamheden, de transitie van studeren naar werken en over hun opleiding.
Vanuit Ter Steege was vastgoedontwikkelaar Gijs Klunder degene die vragen beantwoordde. Gijs werkt nu twee jaar bij Ter Steege en heeft de afgelopen twee jaar het TOPS Traineeship gevolgd. Na het succesvol afronden van zijn traineeship, is hij na de afgelopen bouwvak in Hardenberg begonnen als Vastgoedontwikkelaar.
Ook de vier bouwbedrijven hadden een rol tijdens de aftrap. De directeuren en managers vertelden alvast wat over de masterclasses door middel van thema’s die aansluiten bij de onderwerpen van de masterclasses. Hans ter Steege, directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed, vertelde over transformatie en projectontwikkeling. Hij gaf voorbeelden van het project Almelo Indië en de Koepelgevangenis in Arnhem. Berri de Jonge, innovatiemanager bij Plegt-Vos vertelde meer over industrialisering, John Haverkort van Dura Vermeer vertelde meer over digitalisering en big data en Jeroen Gietema van Trebbe vertelde meer over energietransitie, duurzaamheid en circulariteit.
De eerste masterclass, gegeven door Ter Steege, is op 3 oktober op het Indië terrein. De studenten krijgen een rondleiding door nieuwe woonwijk en Erwin Tijhof van Ter Steege Gebiedsontwikkeling, vertelt meer over de transformatie van het industriële gebied.
Werken bij Ter Steege: Eddy Arkesteijn
Hoe is het om te werken bij een van de bedrijven Ter Steege Bouw Vastgoed? We gaan op bezoek bij Eddy Arkesteijn, werkvoorbereider en uitvoerder bij Ter Steege Bouw Vastgoed West in Rijswijk.
Hoi Eddy, wil je je zelf even voorstellen?
Ik ben Eddy, 34 jaar en ik woon in Wateringen samen met mijn partner en onze twee kinderen. Sinds januari ben ik werkzaam bij Ter Steege Bouw Vastgoed West. Na mijn werk vind je me vaak op het voetbalveld en ben veel bezig met diverse klusjes in en om het huis.
Hoe ben je bij Ter Steege terecht gekomen?
Ik kende Walter Vermeulen, directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed West, via een oud werkgever waar we allebei gewerkt hebben. Binnen Ter Steege Bouw Vastgoed West ben ik nu tijdelijk uitvoerder op de Koningslaan te Rotterdam, maar ik ga binnenkort werken als werkvoorbereider/uitvoerder in de bestaande bouw.
Wilde je eigenlijk altijd de bouw al in?
Ja, vanaf jongs af aan. Mijn vader zat ook in de bouw, dus die heeft mij besmet. Ik heb na de middelbare school MBO Bouwkunde gedaan en daarna HBO Bouwkunde in de richting van uitvoering. Na mijn opleiding heb ik 3 à 4 jaar als uitvoerder gewerkt en daarna nog een jaar of 5 op de werkvoorbereiding in de nieuwbouw. Nu zit ik weer tijdelijk fulltime buiten als uitvoerder, weer even wat anders!
Op welk project ben je op dit moment aan het werk?
Ik ben nu uitvoerder bij het project aan de Koningslaan. We bouwen hier een complex met 68 appartementen voor Amvest. Het complex wordt gebouwd met prefab elementen, een interessante manier van bouwen, maar wel met uitdaging. Het zijn grote elementen die allemaal eerst op de bouwplaats moeten staan, voor we ze kunnen installeren. De bouwplaats-inrichting heeft dus wat extra aandacht nodig. Daarnaast is het appartementencomplex gasloos. Voor verwarmd water moeten er bronnen geboord worden, een zogenaamde warmtepompinstallatie. Aan de achterzijde van de appartementen worden daarom 40 bronnen geboord, zodat het hele complex straks voorzien is van een verwarmde woning en een warme douche.
Interessant! Hoe gaat je functie als werkvoorbereider/uitvoerder eruit zien?
Hoe het vorm zal krijgen gaat de toekomst uitwijzen. De verandering zit ‘m vooral in de bestaande bouw. Eerder werkte ik altijd aan nieuwbouwprojecten, maar ik wilde zelf graag de overstap maken naar de bestaande bouw. De bestaande bouw is vrijwel nieuw voor mij, dus weer een manier om veel nieuwe dingen te leren en te ontwikkelen!
Wat is het grootste verschil tussen bestaande bouw en nieuwbouw?
Bij nieuwbouwprojecten start je van begin af aan met een schone lei, veelal vanuit grondwerk of heiwerk. Bestaande bouw is veel breder. Je moet kijken wat er al is, wat je kunt hergebruiken en wat je moet aanpassen. Het startmoment en de werkomgeving maken het echte verschil.
Wat spreekt je aan in werken bij Ter Steege?
Het sprak mij aan dat ik kon beginnen bij een bedrijf dat nog in de opstartfase zit. Het is prettig dat er een groter bedrijf achter zit, waar al veel geregeld is. Het mooie van zo’n samenwerking is dat je als Bouw Vastgoed West nog best klein bent, maar wel terug kan vallen op Ter Steege Bouw Vastgoed in zijn totaliteit.
Deze website gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden.
Cookies accepteren
U kunt hier klikken voor meer informatie