Wethouder Grijsen slaat eerste paal Johannes Aupingkwartier

De bouw van Johannes Aupingkwartier in Deventer is gestart. Wethouder Liesbeth Grijsen van de gemeente Deventer sloeg daarvoor op 26 mei de symbolische eerste paal samen met René Auping en drie directieleden van Ter Steege. Met deze handeling gaven zij het startsein voor de realisatie van de eerste 47 nieuwbouwwoningen die Ter Steege Bouw Vastgoed op het voormalige Auping-terrein gaat realiseren.  

“Een mijlpaal”, aldus Anke Bruinewoud – Willemsen, Coördinator Verkoop bij Ter Steege Bouw Vastgoed. “Na ruim drie jaar voorbereiding gaat de bouw nu echt van start. Dit vieren we vandaag met enkele direct betrokkenen. We vinden het een grote eer dat naast wethouder Liesbeth Grijsen ook de familie Auping en Koninklijke Auping hierbij aanwezig zijn. Door de corona omstandigheden kunnen we nog niet met veel mensen tegelijk samenkomen en zijn we genoodzaakt dit heuglijke moment met de kopers in kleine groepen op een later moment te vieren”.  

Uniek project

Net als in vele andere gemeenten in Nederland is woningbouw een belangrijk thema in Deventer. 
“Ik voel mij heel vereerd om bij de start bouw van het Johannes Aupingkwartier aanwezig te zijn. Vooral omdat dit een heel uniek project is voor ons als gemeente Deventer.”, vertelde Liesbeth Grijsen. ‘’Als u hier over een tijdje weer langsrijdt en de woningen hebben wat meer vorm gekregen, dan ziet u woningen met een behoorlijke industriële uitstraling wat refereert aan wat hier was. Echt unieke woningen voor Deventer. De eerste paal is de eerste stap van een woonwijk die heel gewild is.’’ vervolgt wethouder Liesbeth Grijsen, verwijzend naar de bijzonder succesvolle verkoop. 

Historische plek

De toekomst en het verleden liggen in Johannes Aupingkwartier heel dicht bij elkaar. De moderne, duurzame woningen worden gebouwd op een plek met een rijke historie: de plek waar beddenfabrikant Auping meer dan honderd jaar de beste bedden produceerde. René Auping namens de familie Auping stil bij de start van de bouw. “Met de bouw van het Johannes Aupingkwartier zal de naam van mijn overgrootvader voor altijd verbonden blijven aan deze plek en aan de gemeente Deventer. Deze voormalige fabriekslocatie met rijke historie wordt omgetoverd tot een eigentijdse gezellige woonwijk waar het goed wonen zal zijn.” 

Over Johannes Aupingkwartier

Johannes Aupingkwartier ligt aan de Laan van Borgele, op ongeveer tien minuten fietsen van het centrum van Deventer. De nieuwbouwwijk bestaat uit 121 grondgebonden woningen en 36 zorgappartementen. De woningen in de buitenrand van de wijk zijn stoer en robuust, refererend aan de oude fabriekshallen van Auping. De woningen in het groene autovrije binnengebied zijn ‘zachter’ en kijken uit op een wadi en een natuurspeeltuin.  

Luister naar Ter Steege Bouw Vastgoed de Podcast: Stadsontwikkeling in Arnhem

In deze aflevering vertellen Thor Smits en Gijs Takkenkamp meer over de ontwikkeling aan de Bechtlaan in Arnhem. Hoe kom je tot een eindresultaat waar alle partijen blij mee zijn? Ook als deze niet passen binnen de voorgestelde nota van randvoorwaarden? En wat zijn de lessen die Thor en Gijs meenemen uit deze ontwikkeling? Benieuwd? Beluister de podcast via jouw podcastapp!

Luister de aflevering via Spotify

Ga naar Apple Podcast

Naar Soundcloud

Nu online: Ter Steege Bouw Vastgoed de Podcast

De allereerste aflevering van Ter Steege Bouw Vastgoed de Podcast staat online! In deze podcast serie praten we met onze relaties over ons werk, de bouwbranche, ontwikkelingen en actualiteiten. In de aflevering ‘Maak kennis met Ter Steege’ vertelt Hans ter Steege meer over het ontstaan van het familiebedrijf, de drie pijlers van Ter Steege en zijn eigen carrière. Benieuwd? Je luistert de podcast via Spotify, via de Podcastapp op je iPhone, of via Soundcloud.

Beluister de podcast op Spotify

Beluister de podcast in de Podcastapp (Apple)

Beluister via Soundcloud

 

 

Werken bij Ter Steege – Niek

Niek werkt bij Ter Steege Materieel. Hoe ziet zijn dag eruit? Welke werkzaamheden doet hij? En wat maakt zijn werk elke dag weer interessant? Hij vertelt het in dit interview! 

Hoi Niek, wil je je zelf even voorstellen?  

Ik ben Niek, 34 jaar en werk als materieelbeheerder bij Ter Steege Materieel. Ik woon in Deventer en ben buiten werktijd meestal aan het klussen in en rondom het huis.  

Je bent materieelbeheerder. Wat zijn jouw taken? 

Ik heb een hele brede functie. Ik regel keten op de bouwplaats, zorg voor het onderhoud, assisteer bij de technische dienst, sta collega’s van de bouw te woord en zorg dat ze op de bouw hebben wat ze nodig hebben.  

Klinkt divers. Hoe ziet het team eruit?  

We zijn in totaal met drie man op kantoor. Met ons drieën zorgen we voor het opnemen van bestellingen en het inplannen van de materialen voor de juiste locaties. Daarnaast zit er nog iemand fulltime op het onderhoud van alle machines en apparatuur, lopen er twee mensen die al het binnengekomen steigermaterieel controleren, schoonmaken en klaar zetten voor de volgende bouwplaats, rijdt er iemand op de heftruck en iemand op de vrachtwagen. Daarnaast zitten er nog twee mensen op kantoor voor de administratie en het wagenpark.  

Hoe ziet jouw dag eruit?  

We beginnen ’s ochtends altijd met het controleren, schoonmaken en opruimen van de materialen die de vorige dag terug gekomen zijn van de bouw. Ik werk het magazijn bij en zorg door de dag heen dat de bestellingen klaar staan voor de uitvoerders die het die dag op komen halen. Ik zorg ook voor de planning en organisatie van de keten op de bouwplaats. Dat is vaak een flinke puzzel. De keten moeten namelijk overal vandaan komen en we hebben maar een beperkt aantal keten. Ik zorg ervoor dat de keten nagekeken worden, onderhoud gepleegd wordt, opnieuw ingericht worden en op tijd vertrekken voor de volgende bouw.  

Wat maakt jouw functie leuk?  

De afwisseling en de uitdaging. Geen dag is hetzelfde. De ene dag is het rustig en de volgende dag is het hectisch, omdat er dingen kapot gaan, een uitvoerder plotseling wat nodig heeft of heeft een collega advies nodig. Samen met mijn collega’s zorgen we dan dat ook alles aan het eind van de dag klaar staat wat opgehaald wordt. Het is echt teamwork hier. Dat maakt het, samen met de uitdagingen, elke dag een leuke baan.  

Hoe ben je bij Ter Steege terecht gekomen?  

Zo’n 4 jaar geleden ben ik hier begonnen. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en zag een vacature voorbij komen bij Ter Steege. Hiervoor ben ik mobiele torenkraan-machinist geweest. Dat vond ik ook heel leuk, maar ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die heb ik gevonden bij Ter Steege.  

Waarom spreekt werken bij Ter Steege jou aan?  

Het is een sociaal, gezellig en gemoedelijk bedrijf met korte lijnen. Je krijgt voldoende kans om jezelf te ontwikkelen. Ik heb afgelopen jaren bijvoorbeeld wat opleidingen voor elektrotechniek gevolgd, die ik weer toepas in het onderhoud van onze apparaten. Er zijn genoeg mogelijkheden om trainingen te volgen en je zelf te verbeteren. Dat spreekt mij heel erg aan.  

De Haagwinde voorgesteld als herkenbaar en typisch Lelystadse gebouw

Gemeente Lelystad vroeg haar bewoners aan te geven welke gebouwen zij typisch Lelystads vinden. In de top 10 van gebouwen staat de Haagwinde in Warande – ontwikkeld en gebouwd door Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. Dat is iets om trots op te zijn!

Lelystad heeft vele gebouwen, woningen, kunstwerken, stadsgezichten en objecten waar een verhaal achter zit. De gemeente wil samen met inwoners deze bijzondere gebouwen/objecten voor het voetlicht brengen en de verhalen van de (eerste) bewoners/makers/ontwerpers bij de gebouwen/objecten vereeuwigen. Ze zijn markant, bekend, herkenbaar, bijzonder of speciaal. Ze zijn zo kenmerkend dat je daaraan meteen Lelystad herkent. De gekozen beeldbepalende en karakteristieke gebouwen/objecten worden voorzien van een schildje.

De komende tijd wordt gekeken welke gebouwen en objecten het populairst zijn. Het college neemt een besluit over het toekennen van schildjes, die op de objecten geplaatst worden.

Ga naar de website van Gemeente Lelystad

Overdracht 36 zorgappartementen Hoogeveen

Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg heeft de 36 zorgappartementen aan de Alteveerstraat in Hoogeveen opgeleverd.
In opdracht van Domesta zijn voor gebruiker Stichting Philadelphia Zorg deze zorgappartementen gerealiseerd, een ontwerp van BDG Architecten Zwolle.

Een soepel bouwproces; een prettige samenwerking met alle partijen!

Zie onderstaand artikel uit Dagblad van het Noorden;

Naar het artikel