Ter Steege in Beweging: festival voor goed voelen én goed doen

Afgelopen zaterdag organiseerde Ter Steege Groep het ‘Ter Steege in Beweging Festival’ bij Outdoors Holten. Een dag vol sport, spel en beweging voor de medewerkers en hun gezinnen.

Fit en vitaal

“Een fantastische dag vol sportiviteit en gezelligheid,” zo kijkt de organisatie terug op deze energieke dag, waar in totaal maar liefst zo’n 500 mensen aan deelnamen. HR-manager Rieneke Leusink – ter Steege: “Met onze medewerkers doen we al jaren mee aan diverse sportevenementen, zoals de Triatlon, Rijsserbergloop, etc. Die initiatieven zijn in de loop der jaren opgenomen in een compleet vitaliteitsprogramma voor bewegen en leefstijl: Ter Steege in Beweging. Dit varieert van voorlichting over gezond eten, fruit op de werkplek, deelname aan sportieve activiteiten tot een week waarin we medewerkers motiveren om zeven uur per nacht te slapen. Kortom, een totaalpakket om meer te bewegen en je gezonder, fitter en zelfverzekerder te voelen. Want als je goed in je vel zit, werk je met nog meer plezier.” En dat werpt zijn vruchten af. Bij het bedrijf is inmiddels een heuse ’flow’ ontstaan van mensen die zich bewust worden van hun eigen fitheid. Ter Steege Groep werd in maart 2022 uitgeroepen tot het ‘fitste bedrijf van Twente’.

Elk niveau

Het programma was niet alleen voor de echte fanatiekelingen. Het draaide ook om de gezelligheid. Deelnemers konden op elk niveau sporten. Van wielrennen tot paarden mennen en van wandelen tot mountainbiken. Daarnaast was er een speciaal kidsprogramma. Ook de directie en familie Ter Steege gaven het goede voorbeeld door deel te nemen de onderdelen volleybal, (hardloop)trail en wielrennen.

Goede Doelen

Aan het evenement verbond Ter Steege een aantal goede doelen, waar eigen medewerkers belangeloos hun bijdrage aanleveren. Een extra stimulans voor de deelnemers om zich in te zetten. Vertegenwoordigers van Schoenendoosactie Open Hof, Stichting De Welle (taallessen voor Oekraïense vluchtelingen) en stichting Het Passion (opvang voor dak- en thuisloze verslaafden) mochten een cheque in ontvangst nemen.

Over Ter Steege

Het bedrijf werd in 1911 opgericht als bouwbedrijf en is sindsdien gegroeid tot een groep van zelfstandig opererende bedrijven, onderverdeeld in de divisies: Bouw Vastgoed, Handel (GAMMA- en Bouwmaat-vestigingen) en Industrie.

Ter Steege is al 111 jaar een echt familiebedrijf. We zien onszelf als een klantgericht, sociaal en maatschappelijk bedrijf en zetten ons daar dan ook volop voor in. Het werkgeluk van onze medewerkers staat voorop.

Overeenkomst ondertekend; nieuwbouw 25 appartementen de Vechtspille Hardenberg in zicht

Aannemingsovereenkomst Ter Steege en Vechtdal Wonen ondertekend: de Vechtspille in zicht

Op 11 mei hebben Martijn Rink, directeur-bestuurder van Vechtdal Wonen en Peter Vollenbroek, algemeen directeur Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg,  de aannemingsovereenkomst ondertekend van het project de Vechtspille in het centrum van Hardenberg.

Binnenkort start de bouw
Op korte termijn wordt door Vechtdal Wonen een start gemaakt met de bouw van 25 appartementen voor de sociale verhuur: de Vechtspille. Deze betaalbare huurwoningen zijn bedoeld voor senioren en starters.

Natuurinclusief
Bijzonder aan het ambitieuze en grootschalige project is dat er ‘natuurinclusief’ wordt gebouwd. Hierbij geldt een aantal maatregelen om natuur te integreren bij de ontwikkeling van de woningen. Zo zijn de nieuwe woningen duurzaam en wordt bij de bouw van de woningen en bij de inrichting van de omgeving rekening gehouden met kwetsbare dieren- en plantensoorten die in het gebied voorkomen.

De woningen in de Vechtspille
De 25 woningen met een gebruiksoppervlak van ca. 63 tot 66m² zijn verdeeld over 7 bouwlagen in een nieuw woongebouw in de wijk de Kruserbrink. De achterzijde van het woongebouw grenst aan de Vecht waardoor men direct toegang heeft tot het voet- en fietspad op de dijk. Een deel van de woningen kijkt vrij uit over de rivier en uiterwaarden.

Gasloos en zonnepanelen
De woningen zijn gasloos uitgevoerd. Daarmee wordt het verwarmen van de woning en het warmwater verzorgd door een warmtepomp. De woning is voorzien van vloerverwarming en werkt op lage temperatuur. Dit werkt anders dan de traditionele hoge temperatuursystemen die de meeste mensen gewend zijn. Op het platte dak van het gebouw zijn zo veel mogelijk zonnepanelen geplaatst, waarvan een deel aan elke woning wordt gekoppeld en dus zelfopgewekte stroom gebruikt wordt. De woningen zijn energiezuinig en leveren een grote besparing op de kosten voor energie op.

Martijn Rink: “De vraag van senioren, starters en jonge gezinnen naar betaalbare huurwoningen was bepalend voor het bouwprogramma van de Vechtzone. De unieke locatie aan de Vecht in het groen, is prachtig. We zijn dan ook ontzettend blij dat we op korte termijn samen kunnen starten met de bouw van deze schitterende appartementen.” Peter Vollenbroek kan dit alleen maar beamen en is blij en trots op de voortzetting van de reeds langdurige samenwerking met Vechtdal Wonen.

Over Vechtdal Wonen
Een vertrouwd thuis. De basis in ieders leven, in een samenleving waarin mensen gelijkwaardig zijn en iedereen verantwoordelijkheid neemt. Bij een vertrouwd thuis staat woongeluk centraal. Hier zetten we ons bij Vechtdal Wonen iedere dag met hart en ziel voor in: voor onze huurders, partners én onze collega’s. Vechtdal Wonen is een woningstichting die volop in beweging is. Wij zetten graag nét dat stapje extra. Vechtdal Wonen beheert en onderhoudt ongeveer 10.000 woningen en helpen daarmee onze huurders en de lokale samenleving als een betrokken en sociale huisvester.

Meer efficiency bij renovatie dankzij prefabricatie van kozijnen

Bij duurzame renovatie van corporatiewoningen moeten bewoners vaak tijdelijk hun woning verlaten. Hoe zorg je voor een zo kort mogelijke verbouwtijd? Door bijvoorbeeld bij kozijnvervanging te werken met een hoogwaardig industrieel eindproject.

In dit geval gaat het om kozijnen van Timmerfabriek Mekenkamp uit Raalte. De zogeheten Concept III-kozijnen worden onder geconditioneerde omstandigheden geproduceerd en afgewerkt, inclusief glas en schilderwerk. Vervolgens worden ze compleet geplaatst en is het werk klaar. Glaszetter en schilder komen er niet meer aan te pas. Dat betekent: meer efficiency. Je hebt immers minder handjes nodig op de bouwplaats.

Afspraak is afspraak

Dankzij prefabricatie hebben weersomstandigheden tegen invloed meer op de planning en het bouwproces. ‘En dat is heel belangrijk bij de renovatie van corporatiewoningen,’ zegt Jan-Harmen Rook, projectleider bij Ter Steege Bouw Vastgoed. ‘Bewoners moeten erop kunnen rekenen dat ze volgens afspraak kunnen terugkeren naar hun woning. Ook wanneer het regent of vriest.’

Op dit moment loopt een pilot met de prefab-kozijnen bij de renovatie van 72 woningen in Wierden in opdracht van woningcorporatie Reggewoon in Nijverdal. Ter Steege won de aanbesteding op basis van de beste score voor prijs en plan van aanpak. Voor de bouwvak moet het project zijn opgeleverd.

Twee woningen per week

‘We hebben nu een bouwtempo van twee woningen per week,’ ligt Rook toe. Na vier weken staat de verhuiswagen weer voor de deur en keren bewoners terug naar hun huis. Dan moet het werk dus klaar zijn. Met de prefab-kozijnen minimaliseer je het risico van vertraging. De ervaring met deze pilot tot nu toe is, dat we nog geen dag hebben hoeven schuiven met de terugverhuizing.’

Bij de traditionele aanpak was het: slopen, nieuwe kozijnen plaatsen, glas zetten en schilderen. Nu is het alleen slopen en vervangen. Het enige wat de planner nog hoeft te doen: ervoor zorgen dat de kozijnen op de bok staan en dat het montageteam klaarstaat. Rook: ‘Het monteren is trouwens wel een specialisme. De compleet afgewerkte kozijnen zijn bijna niet te tillen. Je hebt daarvoor een speciaal kraantje nodig.’

Overhandiging eerste steen en tijdscapsule voor nieuwe woonlocatie Zozijn op Aupingterrein

Op donderdag 12 mei overhandigden de toekomstige bewoners samen met Barbara Alferink-Auping en wethouder Liesbeth Grijsen symbolisch de eerste steen van de nieuwe woon- en dagbestedingslocatie van Zozijn op het Johannes Aupingkwartier aan Andries Tolman van Ter Steege Bouw Vastgoed. Een bijzonder moment waarbij ook medewerkers, verwanten en omwonenden aanwezig waren. 

“In 1888 kreeg mijn overgrootvader Johannes Auping opdracht om een hygiënisch ziekenhuisbed voor het Geertruiden Gasthuis te ontwikkelen. En in 1912 werd op deze plek de eerste steen gelegd voor de beddenfabriek. Ik vind het daarom bijzonder dat ik, ook werkzaam in de zorg, op de Dag van de Zorg de eerste steen voor de nieuwe woonlocatie van Zozijn mag overhandigen,” deelde Barbara Alferink-Auping met de aanwezigen. Achter deze eerste steen wordt een tijdscapsule geplaatst die eveneens werd overhandigd. De tijdscapsule bevat persoonlijke bijdragen van de toekomstige bewoners die zich erg verheugen om hier te gaan wonen. Zoals mooie tekeningen, kleurplaten en foto’s van zichzelf.

Wonen midden in de wijk
Ook Zozijn is blij met de nieuwe locatie op het voormalig terrein van beddenfabrikant Auping: “We waren al enkele jaren opzoek naar een passende locatie om een nieuw wooncentrum te realiseren ter vervanging van onze huidige locaties aan de Charles Rochussenstraat en de Hendrik Werkmanweg in Deventer. Dat kunnen we nu samen met Ter Steege Bouw Vastgoed doen in het Johannes Aupingkwartier. Een nieuwe levendige wijk met winkels en een wijkcentrum in de buurt waar de toekomstige bewoners zich zeker thuis zullen voelen”, vertelde Dirk Venema, directeur vastgoed bij Zozijn.

Wethouder Grijsen van de gemeente Deventer: ”Ik vind het erg fijn dat als we een nieuwe wijk bouwen er plek is voor iedereen. Dat is wat de gemeente Deventer graag wil. We zijn blij dat organisaties zoals Zozijn die actief zijn in onze gemeente, zorgen voor goede huisvesting voor mensen die begeleiding nodig hebben.”

Toekomstbestendig en duurzaam
De nieuwe woonlocatie telt 36 ruime, moderne appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze zijn verdeeld over 3 woonlagen met elk een eigen woonkamer en keuken. Daarnaast heeft de woonlocatie een eigen dagbestedingslocatie die ook door mensen van buiten de woonlocatie kan worden bezocht. Naar verwachting nemen de bewoners begin 2023 hun intrek.

​​​​​​​​​​​​​​Het pand is ontwikkeld en wordt gebouwd door Ter Steege Bouw Vastgoed. Het is een duurzaam en gasloos gebouw. Zo bestaat het hele dak uit zonnepanelen en wordt er verwarmd door warmtepompen.

Historie herkennen
‘’Ongeveer zeven jaar geleden kwamen we in contact met Auping en zijn de eerste gesprekken over de aankoop van het Auping terrein gevoerd. Auping had daar toen al 100 jaar haar bedden geproduceerd. En Ter Steege Bouw Vastgoed had de wens om op deze plek een woonwijk te realiseren. We waren het al snel eens met Auping dat de geschiedenis zichtbaar moest blijven. Straks, als de wijk klaar is, zie je dat terug in diverse elementen. In de letters op de gevels van de woningen die samen ‘’Auping’’ vormen en in de architectuur. Maar je ziet het meest terug in dit mooie gebouw dat erg lijkt op het oorspronkelijke kantoorpand van Auping,’’ vertelde Andries Tolman, adjunct directeur Ter Steege Bouw Vastgoed.

Ter Steege Ballonfestival Hardenberg 2022

Onderschrift foto:
vlnr: Arend Hofsink en Henk Brink namens het bestuur van het Ballonfestival en Peter Vollenbroek en Hans Kottrik namens Ter Steege Bouw Vastgoed.

De komende vier jaar is Ter Steege Bouw Vastgoed wederom de hoofdsponsor van het Ballonfestival Hardenberg. De naam blijft dus zoals vertrouwd “Ter Steege Ballonfestival”.
Op 4 mei hebben directeur Peter Vollenbroek van Ter Steege Bouw Vastgoed en de voorzitter van het Ballonfestival Henk Brink hiervoor het contract ondertekend.

Op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2022 vindt het festival in Hardenberg plaats.
Op het evenemententerrein aan de Vecht worden iedere avond ongeveer 30 heteluchtballonnen opgeblazen, deze zullen één voor één het luchtruim kiezen, een waar spektakel!

Dit jaar hoopt het festival, na twee jaar uitstel, het 30 jarig jubileum te vieren. Er komen weer verschillende bijzondere ballonnen naar het Ter Steege Ballonfestival Hardenberg, waaronder vele prachtig gekleurde ballonnen en natuurlijk een aantal Special Shapes. Met ballonnen uit Nederland, België en Duitsland is het een internationaal gezelschap.

Op de vrijdagavond volgt om 22.30 uur een spectaculaire Watershow met speciale lichteffecten op de Vecht.

Wij zijn trots om hoofdsponsor te zijn van dit drie dagen durende Ballonfestival!

Zie ook het artikel in De Toren;

https://www.detoren.net/hardenberg/hardenberg/55212/ballonspektakel-beleeft-jubileumeditie