De Week van het Werkgeluk: Raymon vertelt!

Je directe collega’s bepalen in grote mate hoe gelukkig jij bent op je werk – net als je leidinggevende. Hoe belangrijk is die rol? En hoe kun je zelf een betrokken en inspirerende leidinggevende zijn? Raymon vertelt graag meer.

Begin 2022 kwam Raymon in dienst bij De Vree en Sliepen. Voor Raymon een bekende plek: “Mijn vader heeft altijd bij De Vree en Sliepen gewerkt.” Toen Raymon zich niet meer op zijn plek voelde bij zijn vorige werkgever, ging hij op zoek naar een ander bedrijf. “Ik zocht een kleinschaliger bedrijf waar je echt met elkaar bouwt. Korte lijnen, het gevoel dat we samen bezig zijn met hetzelfde doel. Bij De Vree en Sliepen, en ook bij Ter Steege, ben ik geen nummer. Er is oog en zorg voor elkaar.”

Raymon ging aan de slag als projectleider bij De Vree en Sliepen. “Geen dag is hetzelfde, er gebeuren iedere dag zo veel onverwachte zaken, dat ik nooit doe wat ik me van tevoren voor had genomen.” Je vindt Raymon 2 dagen in de week op de bouw. “Ik wil graag horen en voelen wat er op de bouwplaats leeft. Loopt alles goed? Zijn er dingen die extra aandacht vragen?”

Het allermooiste aan zijn vak? “Met mijn werk geef ik invulling aan Nederland. Ik ga ergens aan de slag en er staat niets, bij het afronden van mijn werk, staat er echt iets. Als ik nu terugkijk aan welke projecten ik allemaal gewerkt heb, vind ik dat heel gaaf. En natuurlijk mooi om aan mijn kinderen te laten zien.”

Zijn werkgeluk vindt hij in de diversiteit van zijn werk, maar ook door de ontwikkeling die Raymon doormaakt. “In de bouw zijn er altijd nieuwe ontwikkelingen en nieuwe samenstellingen. Er is altijd iets te leren, ik ga om met verschillende mensen en daardoor groei ik iedere dag.”

Raymon geeft dagelijks leiding aan collega’s en bouwpartners. Hij probeert het werkgeluk van deze mensen ook positief te beïnvloeden. “Ik zorg dat er ruimte en aandacht is en focus op de sterke punten van iemand, dat probeer ik ook mee te geven: zet je sterke punten in en toon lef. En als ze advies nodig hebben, staat mijn deur altijd open. Je hebt elkaar toch nodig om een mooi project te bouwen.”

Als Raymon kijkt naar zijn eigen band met zijn leidinggevende vindt hij het vooral belangrijk dat zijn leidinggevende hem scherp houdt. “En dat doet hij gelukkig. Hij daagt me uit en geeft me tegelijkertijd genoeg ruimte om mijn eigen ding te doen.”

En als Raymon een tip mee moet geven zegt hij: “Advies vragen is altijd een goed idee, maar volg vooral je eigen weg. Door te doen, te vallen en op te staan.”

Iseldoks Doetinchem

Iseldoks in Doetinchem is een project gelegen aan de Oude IJssel in Doetinchem. Een nieuw aan te leggen gracht maakt het project, als het straks af is, tot een echt eiland. Het nieuwe eiland is te bereiken door middel van drie bruggen, hierbij is alleen de noordelijke brug toegankelijk voor auto`s, de midden brug voor voetgangers en de zuidelijke brug voor fietsers.

De omvang van het totale project bestaat uit 42 appartementen, 19 grachtwoningen en een gezamenlijke parkeerkelder. Hierbij heeft elke woning/ appartement minimaal één eigen parkeerplaats in deze parkeerkelder. Werkvoorbereiders Rutger Visser en Corne Tempert hebben het voor je op een rijtje gezet!

 

Wat is er zo bijzonder aan de 19 grachtwoningen die gebouwd gaan worden?

Elke woning is uniek! Kleuren metselwerk, kleuren kozijnen, overige kleuren (afdekkers, HWA’s etc.) kapvorm en/of plat dak, kozijnindeling enzovoort.

  • Kelderniveau technische ruimte en keuken toegang vanuit parkeerkelder (achterdeur?), vanuit de keuken is de vaste/ drijvende vlonder doormiddel van een trap of ladder bereikbaar. Dit is tevens de aanlegplaats voor je eigen boot.
  • Begane grondniveau woonkamer, toilet en voordeur.
  • 1e verdieping slaapkamer en badkamer en/of technische ruimte.
  • Op de 2e verdieping, indien aanwezig, vind je hier een (berg) zolder en/of slaapkamers en/of dakterras.

En aan de 15 appartementen in de Brugwachter?

De Brugwachter bestaat dus uit 15 appartementen, de naam Brugwachter komt voort uit het feit dat de Brugwachter naast de toegangsbrug van het eiland gebouwd is.

  • In deze woonvorm bevinden de bergingen zich in de kelder.
  • Op het maaiveldniveau bevindt de hoofdentree en het souterrain met een royaal ‘penthouse’ en op de 4e verdieping 2 royale penthouses met een groot dakterras voorzien van een lamellen zonnewering.
  • Op de begane grond tot en met de 3e verdieping bevinden zicht 3 appartementen per bouwlaag. Alle lagen zijn te bereiken doormiddel van een lift en trappen.

Havenmeester:

De Havenmeester bestaat uit 15 appartementen, de naam Havenmeester komt voort uit het feit dat de Havenmeester naast de ‘haven’ wordt gebouwd.

  • In de kelder bevinden zich de bergingen.
  • Op het maaiveldniveau bevindt de hoofdentree en het souterrain met een royaal ‘penthouse’ en op de 4e verdieping 2 royale penthouses met een dakterras.
  • Op de begane grond tot en met de 3e verdieping bevinden zicht 3 appartementen per bouwlaag. Alle lagen zijn te bereiken doormiddel van een lift en trappen.

IJsseltoren:

De IJsseltoren bestaat uit 12 appartementen, de naam IJsseltoren komt voort uit het feit dat de IJsseltoren direct uitkijkt op de ‘Oude IJssel’.

  • Op het maaiveldniveau bevinden zich de bergingen en de hoofdtoegang van dit gebouw.
  • Op het begane grondniveau bevindt en op de 6e verdieping bevinden zicht de twee penthouses van de toren.
  • Op de 1e tot en met de 5e verdieping bevinden zich telkens twee gespiegelde appartementen per bouwlaag.

 

De kelder:

Ook de kelder kent wat bijzonderheden, het betreft een half verdiepte kelder met een toegang doormiddel van een verwarmde hellingbaan vanaf het maaiveldniveau. In verband met de ventilatie in de kelder is de toegangsdeur van de kelder een open deur met in de kelder stuwdrukventilatoren en een trap met open stootborden, aan de andere zijde van de kelder. De kelder is voorzien van co2/ lpg detectie. Vanuit de kelder zijn de bergingen van de appartementen te bereiken en de kelder doet tevens dienst als de achteringang van de grachtwoningen.

Het kelderdek is geheel voorzien van een daktuin, met verlichting, planten, bomen en bestrating. Genoeg groen dus! Buiten de kelder op maaiveldniveau bevinden zich enkele openbare parkeerplaatsen met oplaadpunten voor elektrische auto`s. Ook zal er straks door Ter Steege een elektrische deelauto beschikbaar gesteld worden.

Bijzonderheden techniek:

  • Elke woning/ appartement is voorzien van een warmtepomp en een wtw-installatie.
  • De woning hebben zonnepanelen voor eigen gebruik. Bij de appartementen zijn de zonnepanelen op het dak voor de gebouwinstallaties.
  • Dragende wanden bestaan uit:
    • In het werk gestort beton;
    • Prefab holle wanden;
    • Prefab betonwanden;
    • Kalkzandsteen in verschillende kwaliteiten;
    • Houtskeletbouw elementen.
  • De kelder grenst aan de gracht, hierdoor is er veel aandacht besteed aan het waterdicht maken hiervan.

Planning:

In begin 2023 zijn we gestart met het grondwerk en de boorpalen. Bij het ontgraven dienden we rekening te houden met de vervuiling in de grond van onder andere PFAS. Dit gaf bij de planning wat oponthoud, aangezien het opgepompte water eerst gefilterd moest worden en deze filterinstallatie een maximale capaciteit had. Dit betekend dat de fundatie in kleine delen gerealiseerd moest worden.

Momenteel staan de grachtwoningen grotendeels klaar, is de steiger van de Brugwachter en Havenmeester aan het zakken en wordt de dakvloer van de IJsseltoren bijna gestort. Wanneer alle steigers weg zijn, kan begonnen worden met de terreininrichting en de gehele infrastructuur. Ook kan dan de nuts van alle gebouwen via de kelder worden ingevoerd.

Een groot project, maar wat wordt het mooi! De oplevering staat gepland in maart 2025.

Grijswatersysteem Ter Steege Bouw Vastgoed Delft

Ons klimaat is aan het veranderen. Dat zie je, dat voel je. Steeds vaker gaan nieuwsberichten over nieuwe hitte records, extreme neerslag en extreme droogte. Ook de periodes van watertekorten nemen toe evenals de vraag naar schoon drinkwater.

Om problemen met de drinkwatervoorziening in de nabije toekomst te beperken moeten we actief aan de slag, zo ook Ter Steege. Bij het ontwikkelen en realiseren van ons nieuwe kantoorpand van Ter Steege Bouw Vastgoed Delft is er extra geïnvesteerd in duurzame innovaties. Onder het motto ‘breng in de praktijk wat je verkondigt’ hebben we zoveel mogelijk innovatieve technieken toegepast.

Eén van de technieken is het opvangen en hergebruik van regenwater. Het groendak ofwel retentiedak met PV-panelen is voorzien van mos-sedum en een ondergrond van lava, waardoor het dak goed water kan absorberen. Het overtollige regenwater wordt gefilterd en opgeslagen in een watertank onder het parkeerterrein. Het regenwater wordt vervolgens gebruikt voor het doorspoelen van de wc’s en het bewateren van de planten aan de gevel. Wanneer er onvoldoende regenwater in de tank beschikbaar is, schakelt het systeem automatisch naar het gebruik van drinkwater.

Onze eerste ervaringen zijn positief. Per saldo verbruiken we met dit watersysteem veel minder waardevol drinkwater en daarbij is het water zachter voor de gevelplanting. Ook draagt het systeem bij aan het milieubewust zijn. Het financiële voordeel is echter beperkt door de investeringen.

Ter Steege heeft als doel om tot en met 2028 100 woningen te realiseren waar het regenwater opgevangen en hergebruikt wordt. De kennis die wij opdoen bij ons nieuwe kantoor zetten wij in bij deze projecten.

Bouwteamovereenkomst getekend voor 44 appartementen aan de Reigerstraat in Delden

Op 5 september hebben Wonen Delden en Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen een belangrijke mijlpaal bereikt: de ondertekening van de bouwteamovereenkomst voor 44 appartementen aan de Reigerstraat. Het is het begin van een nieuw hoofdstuk voor dit centraal gelegen nieuwbouwproject. De duurzame, levensloopbestendige woningen zijn bedoeld voor 1- en 2-persoonshuishoudens en geschikt voor alle leeftijden. De start van de bouw wordt verwacht in de tweede helft van 2025, onder begeleiding van SBM Bouwmanagement.

Lianne ter Stal, directeur-bestuurder van Wonen Delden, benadrukt het belang van dit project voor de regio: “We zijn trots dat we met deze appartementen kunnen bijdragen aan de uitbreiding van het woningaanbod in Delden. Duurzaamheid, energie-efficiëntie en een transparante communicatie met huurders en omwonenden zijn daarbij essentieel. Het samenwerken met een ervaren partner als Ter Steege is daarbij van grote waarde.”
Directeur Tom Klokkenburg van Ter Steege bevestigt deze gedeelde visie: “Wij zetten ons, net als Wonen Delden, in voor het creëren van een prettige, gezonde en aantrekkelijke woonomgeving voor bewoners. Met vertrouwen en openheid werken we als bouwteam de plannen verder uit.”

Betrokkenheid van de omwonenden
Wonen Delden vindt het belangrijk om omwonenden nauw te betrekken bij de verdere uitwerking van de plannen. “Als de plannen concreter zijn organiseren we een informatiebijeenkomst voor de buurt,” aldus Lianne ter Stal. “Via deze weg en onze social mediakanalen houden we huurders en omwonenden op de hoogte van de voortgang. We verwachten eind dit jaar de vergunning aan te vragen, zodat we medio 2025 daadwerkelijk kunnen beginnen met de bouw.”