Die verscheidenheid aan gevelarchitectuur was volgens Hallink een belangrijk uitgangspunt bij de stadsontwikkeling op deze locatie. ‘Het is typerend voor het karakter van historische binnensteden. Aan de architectuur van de huizen kun je als het ware de ontwikkeling van de stad aflezen. Bij herontwikkeling op binnenstedelijke locaties moet je je daarom continu afvragen: Wat is goed voor de stad? Kies je voor eenvormigheid, dan voeg je niet veel toe. Tegelijkertijd is die gewenste variëteit een van de grootste uitdagingen bij binnenstedelijke herontwikkeling.
Architectuurprijs
Door de ligging aan het water maakt Zwolle vanaf de 14de eeuw een grote economische groei door en ontwikkelde zich tot een economisch machtige Hanzestad. In de binnenstad beleef je dat rijke verleden nog. Bij het binnenstadproject Blekerswegje/Koewegje is het goed gelukt om de sfeer van vroeger in ere te herstellen. Niet voor niets won het project in 2008 de Stentor Publieksprijs tijdens de Nacht van de Architectuur in Zwolle.
Individueel accent
In totaal omvatte het plan 31 woningen, waaronder 12 stadswoningen, 11 appartementen, de al genoemde 8 grachtwoningen en een grote parkeerkelder. Om variatie in ontwerp en architectuur te waarborgen verleende Ter Steege opdracht aan verschillende architectenbureaus. Hallink licht toe: ‘Voor de grachtwoningen hebben we zelfs allemaal aparte architecten in de arm genomen. Hierdoor heeft elke woning een Individueel accent gekregen.’