Aanpak
Als bouworganisatie direct overgaan op technische aspecten? Wij pakken het iets anders aan. Het persoonlijke contact met onze opdrachtgevers staat bij ons op één. Daarom investeren we bij een groot onderhoudsproject altijd eerst in het menselijke aspect. We werken volgens het resultaatgericht samenwerken (RGS) vanuit het VGO, waarbij we continu bezig zijn met efficiëntie en het gezamenlijk sturen op resultaten. Zo vormen we vaste teams en plannen we direct een kennismaking met de opdrachtgever om elkaar écht te leren kennen. En dan? Zoveel mogelijk informatie verzamelen over het project. Over de onderhoudshistorie en bouwtekeningen bijvoorbeeld. Maar ook over de toekomstige bewoners en de levensduur. Als die informatie helder is, maken we een plan. We werken verschillende scenario’s uit waarbij we samen een keuze maken. Gaan we voor groot onderhoud? Of is er behoefte aan verduurzaming en werken we toe naar labelverbetering, energieneutraal zijn of nul op de meter?

Dat zie je bij ons. En niet bij anderen.
Renovatie is een breed vakgebied. Van scholen tot woningen en verzorgingshuizen: het gaat altijd mensen aan. En juist dat aspect is wat we bij Ter Steege zo belangrijk vinden. Zo werken we tijdens elk project met een woonconsulent voor communicatie met bewoners. Dat doen we niet alleen vanachter ons bureau. We voeren keukentafelgesprekken, organiseren een informatiemarkt, zijn verantwoordelijk voor het behalen van 70% deelname, nemen de planning door en vertellen bewoners welke ruimtes ze moeten vrijmaken. Zijn er problemen? Dan lossen we die zo snel en goed mogelijk op. Betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Een typisch Ter Steege voorbeeld: we werken tijdens de renovatie met een smiley-systeem. Bewoners krijgen allemaal een rode, oranje en groene smiley die ze voor de ramen kunnen etaleren. Staat de smiley op groen? Heel goed. Bij rood of oranje gaan we even een praatje maken. Zo signaleren we snel of er iets aan de hand is en kunnen we daar snel op inspelen.
Duurzaamheid
Groot onderhoud en verduurzaming gaan hand in hand. Bij alles wat we doen, vragen we ons af: wat doet dit voor de toekomst? Met slimme technieken en onderhoudsarme materialen maken we een woning duurzaam voor de bewoner. Maar ook kijken we naar ons grotere doel: in 2050 CO2-neutraal zijn. Zo draaien we pilotprojecten met biobased materialen, hergebruiken we materialen en maken we woningen energieneutraal.